Paneelbouw

Met de klant brengen wij de gewenste situatie in beeld. De componentkeuze is hierbij zeer flexibel om zo een sluitende oplossing te creëren voor het perfecte besturingssysteem.
De besturingspanelen worden in onze eigen werkplaats geassembleerd door zelfstandige en ervaren paneelbouwers aan de hand van het ontwerpschema.
Een gegarandeerde meerwaarde van Avispa-IA is dat onze paneelbouwers meedenken met het gehele proces. Eventuele onduidelijkheden of verbeterpunten worden direct teruggekoppeld, zodat een perfect eindresultaat gewaarborgd wordt.
De besturingspanelen en verdeelkasten worden gebouwd volgens de NEN-EN 61439. De schakelkasten kunnen geleverd worden in plaatstaal, roestvrijstaal of kunststof. Voordat de schakelkasten onze werkplaats verlaten worden ze uitgebreid getest.

Bent u op zoek naar een bedrijf dat paneelbouw voor u kan verzorgen? Dat kan bij Avispa-IA. Met onze kennis en ervaring staan onze vakkundige medewerkers voor u klaar.

De Avispa-IA werkwijze:

Paneelbouw van Avispa-IA gaat, kort samengevat, als volgt in zijn werk:

  • Ontwerp/Tekeningen
    Eerst wordt er een goed ontwerp en tekeningenpakket gemaakt. Uw wensen worden hierin volledig meegenomen. Materiaal en componenten keuze is vrij. Dit tekeningenpakket kunnen wij voor u verzorgen, maar het kan ook aangeleverd worden.
  • Opbouwen van het paneel
    Onze meedenkende paneelbouwers assembleren aan de hand van het schema het paneel. Eventuele wijzigingen worden duidelijk aangegeven op het assemblage schema.
  • Testen
    Voordat het paneel naar de klant gaat, wordt deze uitvoerig elektrisch getest. Alle bedrading wordt gecontroleerd. Aandraai momenten worden gecontroleerd en gemerkt.

Om een hoge kwaliteit te garanderen worden er uitsluitend kwalitatief hoogwaardige componenten en materialen gebruikt.

Ergonomische aspecten spelen bij de engineering een belangrijke rol. Schakelkasten, HMI's en SCADA systemen zijn dan ook altijd logisch en duidelijk ingedeeld.

Met behulp van onze methoden en technieken, standaardisatie en data-engineering spelen we snel en efficiënt in op projecten. Flexibele standaardisatie en eenduidige werkwijzen dragen bij aan ons doel om constante kwaliteit te leveren. Standaard gebruikt Avispa-IA dan ook EPLAN P8 voor het ontwerpen en engineeren van de besturingspanelen.